ARHITEKT SVETUJE

arhitekt svetuje
 1. Obnavljamo starejšo hišo, pa me zanima ali je mogoče izpeljati avtomatizacijo bivalnih prostorov tudi pri starejših zgradbah?

  Avtomatizacija bivalnih prostorov že kar nekaj časa ni več domena luksuznih novogradenj ampak postaja del življenskega sloga in pametno orodje, ki nam poleg večjega komforta omogoča prihranke pri denarju, času in enargiji tudi v starejših zgradbah.

 2. Kako sistem Intelli.house vpliva na učinkovito rabo energije?

  Z združevanjem posameznih avtomatiziranih in integriranih sistemov ogrevanja, klimatizacije, osvetljave, žaluzij, varovanja, razvedrila in podobnih, lahko povečamo učinkovito rabo energije. Intelli.house kot celovit sistem namreč v primerjavi s posameznimi enotami deluje bolj optimalno, kar prinaša precejšnje prihranke in poveča uporabnikovo udobje. Z informacijami iz posameznih podsistemov kot so zunanja temperatura, vlaga in podobno, Intelli.house sistem prilagaja, vklaplja in izklaplja posamezne avtomatizirane sisteme.

 3. Katere so prednosti avtomatiziranih hišnih procesov?

  Prednosti avtomatizacije je več, za uporabnika pa so zagotovo najpomembnejši prihranek električne in toplotne energije, večja varnost in izboljšanje bivalnega okolja oziroma udobja. V to skupino lahko uvrstimo tudi zagotavljanje okolja za samostojno bivanje starostnikov in zdravstvene nege.

 4. Kako je z servisiranjem in vzdrževanjem avtomatizacijskih sistemov?

  Pri servisiranju in vzdrževanju imamo na voljo široko paleto možnosti od samostojnega vzdrževanja uporabnika, ki ga sicer ne priporočamo do vzdrževanja na daljavo, kjer lahko vzdrževalec stalno spremlja stanje avtomatiziranih elementov.

 5. V kletnih prostorih bi želel urediti manjšo projekcijsko sobo? Zanima me kdo mi lahko pomaga pri obdelavi prostora in izbiri prave opreme?

  Pri nas najdete celotno paleto produktov za domači kino, predstavitveno opremo in sistemov za avtomatizacijo. Poleg izbire posameznih produktov svetujemo tudi pri načrtovanju in izvedbi.

 6. Katere so prednosti vašega sistema, pred ostalimi ponudniki?

  Večina ponudnikov avtomatizacije izhaja iz inteligentnih inštalacij in je njihova prioriteta oziroma specializacija v instalaciji posameznih kabelskih povezav, aktuatorjev in krmilnikov, le redki pa imajo izkušnje na nivoju povezovanja posameznih sistemov v celovite sklope in izgradnji oziroma definiranju primernih uporabniških vmesnikov, ki pa so ključ do uporabniku bolj prijaznega in enostavnega delovanja. Intelli.house združuje rešitve s področja sistemov varovanja, avtomatizacije in rezvedrila, ki preko enotnih uporabniških vmesnikov kot so daljinski upravljalnik, ekran na dotik, senzor gibanja ali glasovni ukaz, omogoča uporabniku enostavno upravljanje in nadzor vseh sistemov.

 7. Kako zapleteno je upravljanje z vsemi temi sistemi?

  Intuitivni uporabniku prijazni uporabniški vmesniki (grafični, glasovni, preko detekcije gibanja, itd.) omogočajo enostavno upravljanje in nadzor elementov inteligetne zgradbe in dostop do multimedijskih vsebin. Oprema mora biti projektirana tako, da je krmiljenje oziroma upravljanje enostavno in prijazno. To na primer pomeni, da je krmilna enota ali uporabniški vmesnik ekran na dotik, podprt z grafičnimi vmesniki, ki so lahko razumljivi in omogočajo enostavno upravljanje sistema, glasovni ukaz ali daljinski upravljalnik TVja. Vsi ti uporabniški vmesniki omogočajo enostavno pripravo delovnega okolja: vključitev sistemov zabavne elektronike, in ozvočenja prostora, krmiljenje osvetlitve, regulacijo temperature, prezračevanja, preklapljanje in upravljanje posameznih naprav bele tehnike, spremljanje stanja ipd.